finland-winter

Tervetuloa kokemaan hätäilemätön Häme – elävän historian ja värikkäiden tapahtumien maakunta Etelä-Suomessa! Hämeen maakuntakeskus, lähes 70 000 asukkaan Hämeenlinna, on Suomen väestöllinen keskipiste. Helsingistä, Tampereelta tai Lahdesta matkaat tänne vain tunnissa; liikutpa sitten autolla, junalla tai linja-autolla. Aitoon Hämeeseen ihastut helposti! Täältä löydät luonnon ihmeet, liikunnan ilon, kuvankauniit erämaisemat, kylpyläelämykset, suomalaisen lasimuotoilun ja Jean Sibeliuksen synnyin kodin, kesän kulttuuritapahtumia unohtamatta. Häme on sopiva matkakohde niin romanttiselle viikonlopulle kuin aktiiviselle perhelomallekin.

Tällä sivustolla kerromme kaiken tarpeellisen, mitä sinun tulee tietää. Vinkkejä löytyy niin lyhyemmille kuin pidemmillekin matkoille sekä työ- että lomareissuille. Jos haluat tietää jostain aihealueesta tarkemmin, lisätietoja löytyy helposti netistä. Häme on ollut asuttuna aina kivikaudelta saakka, joten se tarjoaa kaikkea historiallisesti upeaa nähtävää. Kulttuurihistoriallisesti tärkeitä ja näkemisen arvoisia kohteita ovat muun muassa alueen kuppikivet, miekanhiontakivet, keskiajalla rakennetut kivikirkot, ryhmäkylät, viljelymaisemat ja teollisuusympäristöt sekä tietysti muinaislinnat ja iki-ihana Hämeen linna.

3

Upea historiallista tunnelmaa tihkuva Hämeen linna

Hämeenlinnassa sijaitseva Hämeen linna toimii nykyään museona. Linnan tarkkaa rakennusajankohtaa ei täysin tiedetä, ainoastaan se, että se on rakennettu joskus 1200-luvun loppupuolella. Ensimmäinen maininta linnasta löytyy historiankirjoista vuodelta 1308. Linna toimi myös vankilana aina 1800-luvun puolelta lähtien vuoteen 1972, jolloin viimeiset vangit siirrettiin pois kehämuurista. Hämeen linnaa alettiin entisöidä 1950-luvulla ja se avattiin yleisölle vuonna 1979. Nykyään se muodostaa Linnanniemen museoalueen yhdessä Vankilamuseon, Museo Militarian sekä Hämeenlinnan kaupungin historiallisen museon kanssa.

Hämeessä riittää nähtävää ja koettavaa

1Muita tutustumisen arvoisia nähtävyyksiä Hämeessä ovat esimerkiksi Ahveniston olympiapuisto, Hämeenlinnan ja Vanajan kirkot, Hattelmalan harju, Aulangon puistometsä, Sibeliuksen synnyin koti, Palanderin kotimuseo, Vanajanlinna, Evon retkeilyalue sekä Ahveniston moottorirata. Hämeessä on todella monipuoliset majoitus- ja ravintolapalvelut, joista löytyy jokaiselle jotakin. Shoppailumahdollisuuksia tarjoavat niin pienet, uniikit putiikit kuin täydenpalvelun tavaratalotkin. Hämeessä riittää tekemistä ja nähtävää ympäri vuoden. Myös tapahtumakirjo on valtava. Tunnettuja ja suosittuja vuotuisia tapahtumia ovat esimerkiksi Wanaja Festival, Ämyrock, lapsiperheille suunnattu Hippalot sekä Elomessut.

Hämeen upeat maisemat

Häme tarjoaa mahtavia maisemia luonnonystäville. Ehdottomasti näkemisen arvoisia ovat esimerkiksi Aulanko, Ahvenisto, Evo sekä Kansallinen kaupunkipuisto, joka on Hämeenlinnan keskustassa sijaitseva yhtenäinen puistokokonaisuus. Retkeilyn ja luonnossa liikkumisen lisäksi Häme tarjoaa muun muassa mahtavat pelipaikat golfin harrastajille. Hämeenlinnaahan kutsutaan jopa ”Suomen Tiilaaksoksi”. Tutustumisen arvoinen on esimerkiksi vuonna 1940 perustettu 9-reikäinen Aulanko Golf Hugo. Tässä siis vain muutama sananen Hämeestä ja sen matkailijoille tarjoamista mahdollisuuksista. Tutustu tällä sivustolla, mitä kaikkea muuta alue sinulle tarjoaakaan!