Parhaat nhtvyydet Helsingiss matkailijoille Language Finnish

Suomenlinnan merilinnoitus

Merilinnoituksen historia on kiinnostava ja monipuolinen. Se toimi aikaisemmin meripuolustusasemana, vankilana ja varuskuntana. Käyntikohteita ovat muun muassa Suomenlinnan museo, Tykistölahti ja Suomenlinnantaidelaitos. Kierros linnoitusalueella kestää noin 3 tuntia. Matkailijat pääsevät tutustumaan alueen arkkitehtuuriin ja suurempiin historiallisiin kertomuksiin.

Suomenlinnan merilinnoitus on myös listattu UNESCO:n maailmanperintökohteeksi 1991. Ennen vierailua kannattaa tarkistaa aukioloajat ja oppaan saatavuus. Suomenlinna tarjoaa matkailijoille unohtumattoman nähtävyyden. Se on ehdottomasti vierailun arvoinen Helsingissä.

Temppeliaukion kirkko

Helsingin kalliokirkko erottuu arkkitehtonisena ihmeenä, joka on hakattu kiinteästä kalliosta. Sen pyöreä sisäpuoli on näkemisen arvoinen, ja katossa on rakoja, jotka päästävät luonnonvaloa läpi. Se on suunniteltu sekoitus modernismia ja vanhan ajan muotoja – ja jumalanpalveluksia järjestetään edelleen säännöllisesti. Kirkon tunnelma on sekä ankara että rauhallinen – unohtumaton kokemus!

Lisäksi sen kuuluisa akustiikka tekee siitä täydellisen paikan musiikkiesityksiin – sitä käytetään usein konsertteihin.

Helsinki Design District

Helsinki Design District on pakollinen vierailu matkailijoille, jotka arvostavat alkuperäisiä konsepteja ja ainutlaatuista muotoilua. Se on poikkeuksellisen luovuuden keskus, jossa on erilaisia studioita ja työpajoja, jotka esittelevät Suomen hienoa taiteellisuutta.

Tutustu erilaisiin elämäntapoihin innovatiivisten paikallisten suunnittelijoiden inspiroimana. Lisäksi voit nauttia vilkkaasta yöelämästä trendikkäissä baareissa, ravintoloissa ja putiikeissa, joissa on paikallisia tuotteita. Tutustu myös persoonallisiin gallerioihin, joissa on esillä muotia, korujen valmistusta, tekstiilejä ja huonekaluja.

Osallistu oivaltaviin tapahtumiin ympäri vuoden, jotka käsittelevät muotoiluajatteluun liittyviä teemoja. Kuuntele suunnittelijoiden asiantuntijapuheita uusista trendeistä ja tyyleistä maailmanlaajuisesti. Alueelle pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä tai keskusrautatieasemalta. Todella unohtumaton kokemus odottaa!

Suomen Kansallismuseo

Museokeskus Vapriikki on yksi Helsingin upeimmista paikoista. Tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Suomen Kansallismuseon kokoelmiin. Kokoelmat kattavat pronssikaudelta tähän päivään asti. Museokeskus tarjoaa myös poikkeuksellisia tapahtumia ja näyttelyitä. Lasten kanssa erittäin suosittu kohde, sopii erittäin hyvin perheille.

Oven avoinna kaikenikäisille matkailijoille, jotka haluavat tutustua Suomen historiaan. Esineet kiehtovia ja opettavaisia. Myös kouluryhmille mielenkiintoinen kohde. Vierailemisen lisäksi voi nauttia äänimaisemasta sekä museomyymälän tuotteista.

Museokeskus Vapriikki ehdottomasti suositeltu vierailupaikka, jos etsit mielenkiintoista paikkaa Helsingissä!

Seurasaari ulkoilmamuseo

Tämä kohde on historiallisesti merkittävä. Se säilyttää ainutlaatuisen Suomalaisen kulttuurin esimerkin. Seurasaari ulkoilmamuseo on täydellinen tarkastelupaikka matkailijoille. He haluavat tutustua useisiin suomalaisiin perinteisiin yhdellä vierailulla. Tämä museoalue liittyy läheisesti Suomen historiaan. Se sisältää autenttisia rakennuksia, jotka ovat vuosien varrella siirretty saarelle eri puolilta Suomea. Nähtävyydet edustavat monenlaisia ihmiskohtaloita, kehitystä ja elämänmuotoja. Kävijät voivat oppia lisää maan historiasta.

Helsingin kauppatori

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva Helsingin kauppatori on täynnä energiaa ja paikallisia herkkuja. Nauti rantanäkymästä samalla kun etsit tuoreita suomalaisia mereneläviä, vihanneksia, marjoja ja matkamuistoja. Katuesitykset lisäävät kulttuurikokemusta, mikä tekee tästä ihanteellisen paikan ikimuistoiselle kaupunkivierailulle.

Sibelius-monumentti

Helsingin keskustassa seisoo Jean Sibeliuksen nimikko-monumentti. 600 putken muodostama monumentti edustaa Sibeliuksen musiikkia ja luontoa. Se on suosittu matkailukohde ympäri maailmaa.

Kannattaa vierailla! Taitava taiteilija Eila Hiltunen suunnitteli monumentin 1967. Se on ainutlaatuista muotoilua, innoitettu elinkeinoista alueella ennen kuin se kehittyi kaupungiksi. Junilla ja busseilla voi helposti päästä paikalle.

Jos kiinnostaa taide, suosittelemme vierailua Suomen kansallismuseoon tai Ateneumin taidemuseoon lähellä Sibelius-monumenttia. Erittäin mielenkiintoisia ja ainutlaatuisia kokoelmia suomalaiseen kulttuuriin liittyen.

Kiasma nykytaiteen museo

Kiasman nykytaiteen museo tarjoaa vaikuttavan sekoituksen kansainvälisiä ja kotimaisia teoksia. Sen moderni arkkitehtuuri korostaa taiteiden ainutlaatuisuutta. Se sijaitsee Helsingissä keskeisellä paikalla.

Museon näyttelyt vaihtuvat usein ja tarjoavat vierailijoille uutta nähtävää. Kokoelma sisältää teoksia muun muassa Tove Janssonilta ja Eero Saariseneltä.

Tapahtumia, kuten musiikkiesityksiä ja työpajoja, järjestetään usein museon tiloissa.

Kiasma tunnetaan innovatiivisista näyttelyistään. Niissä käytetään usein uusinta teknologiaa interaktiivisuuden lisäämiseksi. Vierailijat saavat ainutlaatuisen kokemuksen tässä modernissa museossa.

Uspenskin katedraali

Uspenskin katedraali on Helsingissä vierailevien matkailijoiden näkemisen arvoinen paikka. Se sijaitsee Kruununhakan kaupunginosassa ja siinä on sipulinmuotoiset kupolit ja kirkkaat seinämaalaukset. Tämä historiallinen itäortodoksinen katedraali tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen Suomen uskonnolliseen ja arkkitehtuurihistoriaan. Se on myös suomalaisen ortodoksisen yhteisön aktiivinen palvontatalo. Vierailijat voivat osallistua palveluksiin tai tutustua koristeelliseen sisustukseen sovittuina käyntiaikoina.

Koko vuoden katedraalissa järjestetään myös kulttuuritapahtumia, kuten konsertteja ja taidenäyttelyitä. Ja vierailu Uspenskin katedraaliin ei ole täydellinen ilman pysähtymistä läheisellä Venäjän ortodoksisella hautausmaalla. Sinne on haudattu monia Suomen historian kuuluisia henkilöitä, kuten Jean Sibelius ja Aleksis Kivi. Älä missaa tätä ainutlaatuista kokemusta, kun olet Helsingissä!

Usein Kysytyt Kysymykset

Q: Mikä on Helsingin kaupungin tunnetuin nähtävyys?

A: Helsingin tunnetuin nähtävyys on ehkäpä Senaatintori ja sen ympärillä sijaitseva kaunis vanha kaupunki.

Q: Mitä aktiviteetteja Helsingissä voi tehdä?

A: Helsingissä voi tehdä monenlaista! Suosituimpia aktiviteetteja matkailijoiden keskuudessa ovat esimerkiksi kaupunkikierrokset ja veneretket saaristoon.

Q: Mikä museo kannattaa ehdottomasti käydä tarkastamassa Helsingissä?

A: Helsingin ylpeys Ateneumin taidemuseo on ehdottomasti vierailun arvoinen, joka tunnetaan suuresta kokoelmastaan suomalaista taidetta.

Q: Mistä löytää parhaat ostospaikat Helsingissä?

A: Helsingissä on monia ostospaikkoja, mutta suurimmat ja tunnetuimmat ostoskeskukset sijaitsevat ydinkeskustassa, esim. Kamppi ja Aleksanterinkatu.

Q: Mistä löytää parhaat ravintolat Helsingissä?

A: Helsingissä on paljon erilaisia ravintoloita, joista voit valita. Suosituimpia ravintoloita ovat Michelin-tähden saanut Olo ja Josperin kanaa tarjoava Roster.

Q: Mihin aikaan vuodesta Helsingissä kannattaa matkustaa?

A: Helsingissä on loistava matkakohde ympäri vuoden, mutta suosituimmista ajoista ovat kesäkuusta elokuuhun, jolloin päivät ovat pitkiä ja sää on yleensä lämmin ja aurinkoinen.